Είχα καιρό να ασχοληθώ με τα μπασκετικά δρώμενα λόγω των οικογενειακών υποχρεώσεων. Πίστευα ότι το παράθυρο χρόνου που προέκυψε απρόσμενα να δω το ματσάκι της  ΝΕΠ με τα Ροΐτικα θα μου έδινε την μπασκετική απόλαυση που τόσο μου λείπει. Φευ, έφυγα από το γήπεδο απογοητευμένος έως και αηδιασμένος με το θέαμα που αντίκρισα.

Παράγοντας διαιτησία… σκανδαλώδης ανεπάρκεια. Ένας αριστοφανικός χαρακτήρας ως διαιτητής με τη σφυρίχτρα ως αξεσουάρ και μια ακόμη κοπέλα Ref η οποία προσπαθούσε μόνη της να ελέγξει ένα δύσκολο παιχνίδι. Όργια λαθών και για τις δύο ομάδες, γκρίνια ατιμώρητη και ανοχή στο κατς. Τελειώνω με τη διαιτησία εδώ , δεν έχει νόημα πλέον περαιτέρω ανάλυση.

Στο μπασκετικό κομμάτι είχαμε μια διψασμένη και σε ανοδική πορεία ΝΕΠ και μια ομάδα έμπειρη, τα Ροΐτικα,  με μεγάλο μέσο όρο ηλικίας με τη λειψανδρία να είναι έκδηλη καθώς μόλις 8 παίκτες κατέβηκαν να αγωνιστούν. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο στο τοπικό επίπεδο, ομάδες που κατεβάζουν λίγους παίκτες να επιδίδονται σε σκληρό παιχνίδι με υψηλή, μπασκετικά, παραβατική συμπεριφορά κερδίζοντας ανοχή στη σφυρίχτρα ακριβώς λόγω του μικρού αριθμού παικτών. Κάπως έτσι έγινε και στο σημερινό ματς.

Είναι συχνά επίσης ειπωμένη η δεδομένη υστέρηση της ΝΕΠ σε τέτοιου είδους καταστάσεις και συνειδητή η μη μετάβαση του τρόπου παιχνιδιού της στο ανορθόδοξο μπάσκετ. Για μια ακόμη φορά αυτό κατέληξε σε μια μοιραία ήττα.

Η ομάδα των Ροϊτίκων μόνο τυχαία ομάδα δεν είναι. Έχει παίκτες που ξέρουν πολλά καντάρια μπάσκετ και οι ομαδικές λειτουργίες της παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Με αντίπαλο μια ΝΕΠ που βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα, επέλεξε μια άμυνα push man to man που εξασφάλισε αρκετά ριμπάουντς και επιθετικά είχε την υπομονή να κάνει σωστές επιλογές με καλά εκτελεσμένα isolations και high picks.

Στον αντίποδα η ΝΕΠ αιφνιδιάστηκε από το καταιγιστικό ξύλο και αν και πέτυχε αρκετά μακρινά σουτ δεν έφτασε στην πηγή να πιει νερό. Το παιχνίδι κυλούσε με στενό σκορ ως την 4η περίοδο όπου ξεκίνησε από το 0, με την ομάδα των Ροϊτίκων να έχει 3 παίκτες με 4 φάουλ αλλά το ξύλο να εξακολουθεί να πέφτει βροχή. Οι σφυρίχτρες εκεί κρεμάστηκαν κυριολεκτικά. 3:50 πριν το τέλος η διαφορά ήταν στον πόντο, 60-61 υπέρ των Ροϊτίκων. 6 ευκαιρίες είχε η ΝΕΠ να πάρει κεφάλι αλλά όλες πήγαν στο βρόντο, με ηρωικά σουτ και παλικαρισμούς.

Δυστυχώς ασχέτως του ξύλου η μπάλα δεν μπήκε μέσα και η καρδάρα με το γάλα χύθηκε με τα Ροΐτικα να κερδίζουν με τη ρουλέτα των βολών το ροζ φύλλο.

Η απογοήτευση ήταν φανερή, καθώς οι παίκτες της ΝΕΠ έκαναν καλό ματς και άξιζαν κάτι καλύτερο αλλά οι κακή αντίδραση στα ματς ξύλου φαίνεται να είναι η αχίλλειος πτέρνα της.

Καταπληκτικός ο Πετρόβσκι, πραγματικός Hakeem Olazwon με αθόρυβη δουλειά. Μεγάλη συνεισφορά του Θράσου, ανεβασμένος εκπληκτικά ο 3D αλλά και το παραδοσιακά χαμένο lay up του Μησσιώνη ήταν εκεί. Γενικά όλοι ήταν θετικοί. Αν υπήρχε κάποιος που ίσως να περίμενα κάτι παραπάνω μάλλον αυτός θα ήταν ο Nick the Greek Γκόβας.

Νομίζω πάντως ότι υπάρχει το υλικό για πολύ καλύτερες εμφανίσεις.